Chiptuning

Voor power, beleving en fun!

Knijnenburg tuning houd zich bezig met chiptuning, dit wil in het kort het volgende zeggen:

Het motormanagementsysteem van een auto regelt de inspuiting, nokkenaspositie, ontstekingstiming, luchtdruk en inspuitdruk van de motor. Dit doet het aan de hand van het toerental en de motorbelasting. Deze instructies staan in de ECU, het brein van de auto, weggeschreven in “mappen”. Om de instructies voor de motor aan te passen, moeten we dus deze mappen aanpassen. Er wordt dan ook vaak gesproken over ‘remapping’, oftewel chiptuning. De ECU kan uitgelezen en herschreven worden door gebruik te maken van de OBD-poort. Als dat door de fabrikant beveiligd is, wordt er vaak gekozen voor een directe verbinding met het ECU of voor het vervangen van de chip. Vandaar de naam ‘chiptuning’. Al deze methoden leiden uiteindelijk tot eenzelfde eindresultaat. Meer Pk’s meer koppel en een soepelere respons van uw motor.

Ook andere aanpassingen zoals het wegschrijven van uw roetfilter en v-max (snelheidsbegrenzer) zijn mogelijk.

Bij Knijnenburg Tuning maken wij gebruik van de Tools van Alientech, deze Italiaanse firma maakt tuning tools sinds 1991 en is een van de grotere spelers op de markt van tuning tools.

alientech-

Wij zijn dealer van Zip tuning en kunnen daarom rekenen op hun expertise: voor, tijdens en na het tunen van uw auto.

ziptune_icn

 

Ook andere optische en technische aanpassingen aan uw auto behoren natuurlijk tot de mogelijkheid, zoals het vrijschakelen van bepaalde opties, andere velgen etc. Kortom wij doen er alles aan om uw auto naar uw wensen aan te passen.

 

 

Meer vermogen uit
uw auto halen?

Meer vermogen

Voor deze merken

  • Volkswagen
  • Audi
  • Seat
  • Skoda
  • Ford

Voor overige merken kunt u altijd informeren.

Meer informatie

Neem contact op met Bart

Bart Eevers

Chiptuning specialist

0493 - 599 541 tuning@autoknijn.nl Bart Eevers
Top